vrijdag 26 augustus 2011

Frambozen Ricotta Scone

Frambozen Ricotta Scones
Raspberry Ricotta Scones
Ingrediƫnten
  • 120 gram Tarwe Bloem
  • 125 gram Patent Bloem
  • 1 Etlp bak poeder
  • 50 gram Suiker
  • 1/2 tlp Zout
  • 85 gram Ongezouten Botter, koud
  • 136 gram Frambozen (vers of diepvries)
  • 190 gram Ricotta
  • 80 ml Slagroom (niet geklopt)
Laten we het maken!
Voor verwarm de oven op 220 C.)
1. Doe bakpapier op de bakplaat 
2. In een grote kom mix de bloem, bak poeder, suiker en zout. 
3. Snij de boter in kleine stukjes en meng het bij het bloem mengsel, tot het hele maal samen is gevoegd. 
Je kunt dit doen met een mixer of met je handen. 
4. Snij de frambozen in stukjes en voeg ze toe aan het botter en bloem mengsel. 
5. Mix de ricotta en de slagroom samen en voeg het vervolgens toe aan het bloem mengsel. 
6. Kneed het deeg met je handen tot een grote bal.  
7. Leg bloem op het keukenblok en leg het deeg er op.  
8. Kneed het deeg tot een 18 cm vierkant van ongeveer 2,5 cm hoog. 
9. Snij het deeg in vierkanten met een groot mes.
Je kunt zelf bepalen hoe groot de vierkantjes van je scones worden. 
10. Leg de scones op de bak plaat. 
11. Bak de scones voor 15 minuten, tot light bruin. 
12. Laat de scones wat afkoelen voor je ze eet. 
Als je de scones de avond ervoor maakt, kun je ze de volgende dag even opwarmen in de magnetron ongeveer 30 seconden. 

De scones zijn heerlijk met wat roomboter of jam. 

Geniet er van voor Ontbijt, Brunch of bij een High-Tea!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten