woensdag 17 augustus 2011

Chocolade IJslolly

Chocolade IJslolly
Chocolate (fudge) Popsicle

Ingrediënten
  • 21 Gram Chocolade (gebroken in stukjes)
  • 1/3 Cup (67 gram) Suiker
  • 1 Etlp (7 gram) Maizena
  • 1 1/2 Etlp (8 gram) ongezoute cacao poeder
  • 1 1/4 Cups (300 ml) Melk
  • Klein beetje zout
  • 1/2 tlp Vanille extract
  • 7 Gram ongezoute Boter.
Laten we het maken!
1. Zet een sauspan op een laag vuur op het fornuis en smelt de chocolade erin door te roeren tot het glad is geworden.
2. Als de chocolade is gesmolten, meng de suiker, maizena, cacao poeder, melk en zout erin. Zet het vuur iets hoger.
3. Blijf in de pan roeren tot het mengsel aan is gedikt, ongeveer 5 tot 10 minuten.
4. Als het mengsel de juiste dikte heeft, haal het van het vuur.
Voeg de vanille en boter toe en roer erin tot het volledig gecombineerd is.
5. Zet de pan op zij tot het wat is afgekoeld.
6. Als de pan afgekoeld is, schenk de chocolade in de ijslolly vormpjes.
7. Vries de ijslolly's voor 30 minuten, doe dan de ijslolly stokjes erin.
8. Laat de ijslolly's voor ongeveer 3 uur of zelfs langer in de vriezer. Tot ze klaar zijn.
9. Als de ijslolly's klaar zijn doe de vormpjes dan even onder de hete kraan zodat de ijslolly's makkelijk eruit kunnen. Je kunt ook proberen ze er gewoon uit te halen alleen bij mij kreeg ik alleen het stokje eruit dan.

Geniet van je ijsje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten