donderdag 25 augustus 2011

Courgette Frittata

Courgette Frittata

Ingrediënten
  • 2 courgette
  • 3 Etlp olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 15 tot 20 gram basilicum.
  • 8 eieren 
  • 60 gram (of meer) Parmezaanse kaas, geraspt. 
Laten we het maken!
Duur 30 minuten

1. Snijd de courgette in de lengte en vervolgens in vieren. 
Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. 
2. Verhit een koekenpan met 2 etlp olijfolie. 
Pers de knoflookteen in de koekenpan en voeg direct de courgette ook toe. 
Bak de courgette voor 2 minute en schep deze regelmatig om. 
3. Voeg zout en peper naar smaak toe. (vergeet dit niet!)
4. Snijd de basilicum in reepjes
5. Klop de eieren los met 2 etlp koud water. 
6. Voeg de kaas en basilicum toe aan de eieren en meng dit goed. 
7. Schenk het eimengsel bij de courgette in de koekenpan. 
8. Vaj de fruttata op middelhoog vuur ongeveer 6 minuten.
Als de boven kant nog erg waterig is, doe dan het vuur wat zachter en laat het wat langer op staan. 
Laat de onderkant niet verbranden. Als je hier bang voor bent kan je het beter langer op laag vuur laten staan. 
9. Leg een groot bord op de koekenpan en draai deze om. 
10. Als de koekenpan niet vet genoeg is giet nog wat olijfolie in de pan. 
Laat de frittata in de koekenpan glijden. 
11. Bak de frittata nog voor 5 minuten tot hij los komt in de pan en je het gevoel hebt dat hij klaar is. 
12. Glijdt de frittata op een groot bord en serveer. 

Geniet van de Frittata als bijgerecht! 
Serveer het samen met een salade of knoflook brood of als je vlees of vis erbij wil kan dat natuurlijk ook. Het is een bijgerecht, maar kan ook een onderdeel van hoofdgerecht worden voor ongeveer 4 personen. Ik at hem met ze tweeën samen met knoflook brood en wij kregen niet de gehele frittata op omdat hij erg vullend is vanwege de eieren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten