dinsdag 16 augustus 2011

Amerikaanse Pannekoeken

Amerikaanse Pannekoeken
Het recept in het Nederlands.

Ingrediƫnten
  • 1 Cup Bloem ( Ik heb Tarwe Bloem gebruikt.)
  • 2 tlp Bak poeder
  • 1/2 tlp Zout
  • 1 Cup Melk
  • 1 Elp Olie ( Ik heb zonnebloem olie gebruikt.)
  • 1 Ei geklutst. 


Laten we het maken!
1. Mix bloem, bakpoeder en zout. 
2. kluts het ei een klein beetje in een klein kommetje. 
3. Voeg aan het bloem mengsel, melk, olie en het ei toe tot het beslag goed is gemixt. Wat klontjes in het beslag is niet zo heel erg. 
4. Verwarm een koekenpan en doe er wat boter in.  
5. Giet ongeveer 3/4 cup van het beslag in de koekenpan. 
Het moeten kleine dikke pannenkoek zijn, dus niet het beslag over de hele pan heen gieten.
Als je een grote pan gebruikt kan je meerdere pannenkoeken tegelijkertijd maken. 
6. Als er bubbels op de pannenkoek verschijnen en de pannenkoek in de pan los te bewegen is kun je de pannenkoek om gooien. De andere kant moet ongeveer nog 1 of 2 minuten bakken.
7. Als je een aantal pannenkoeken hebt gooi er dan heerlijk ahorn siroop over en wat poeder suiker. 

Geniet van je Ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten