zondag 18 september 2011

Fudge

Fudge
Ingrediƫnten
  • 750 gram Chocolade chips of gewoon Chocolade repen
  • 1 (395 gram) blik zoete gecondenseerde melk
  • 1/4 cup (55 gram) botter ( ik gebruikte ongezouten boter, maar margarine kan ook)
Laten we het maken!
1. Als je Chocolade repen gebruikt, breek deze in stukjes. 
"Ik gebruikte chocolade repen van 75 gram per stuk, waar van 6 repen pure chocolade en 4 repen melk chocolade. Het ligt er aan hoe donker je, je fudge wilt hebben."
2. Vet in een glazen bak schaal or zoals ik het heb gedaan doe wat bakpapier in de glazen bak schaal en spray het dan wat met bak spray. Ongeveer een schaal van 20 bij 20 cm. Maar je kan zelf er voor kiezen hoe groot een vooral hoe hoog je, je fudge wil. 
3. Doe wat in een saus pan en laat het water sudderen, niet koken. Zet een kom die tegen hitte kan boven op de pan, waar het water suddert.
"Ik doe meestal eerst wat water koken in de water koker en gooi deze dan in de saus pan dit kost minder tijd en heb je meteen het effect van het water wat je wilt hebben."
4. Doe 1/3 van de chocolade, 1/2 van de boter in stukjes en 1/3 van de gecondenseerde melk in de kom en roer er in terwijl het smelt. Doe geleidelijk de rest van de chocolade, boter en gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot het allemaal gesmolten en gemengd is. 
"Je kunt er ook voor kiezen om in een kom bestemd voor de magnetron de ingredienten te doen en deze laten smelten in de magnetron. Zet de magnetron op medium en laat het voor 3 tot 5 minuten koken. Roer tussen door wel even."
5.Mix de gesmolten Chocolade mengsel goed en giet het dan in de glazen bak schaal.
6. Doe de schaal met het chocolade mengsel in de koelkast en laat het opstijven. Tot het hard en klaar is.

Je zult genoeg hebben om te delen, dus doe dat ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten